THRAKON Обука на системи за градба 2016

THRAKON Обука на системи за градба 2016

06-08 Септември

Орестиада

Три дневната обуката за системи за градба се одржа во Орестиада на 06 Септември, со сите учесници взаемно ги поделивме најдобрите впечатоци.

Учествуваа две групи, во вкупен број од 50 инжењери, архитекти и апликанти од Скопје. Почетната презентација како и сместувањето на гостите се оддржа во луксузниот хотел во Александроуполи, каде се оддржа воведната презентација на групацијата THRAKON. Првиот ден заврши со вечера на ресторант покрај морето.

Вториот ден, гостите имаа прилика да прошетаат низ објектите на фабриките THRAKON и YTONG во Неохори Орестиада. Тие го погледнаа производниот процес за поголемиот дел на производите и одблиску се запознаа со машините од последната технологија на двете фабрики, инвестиција која е направена во текот на последните години.

После прошетката низ фабриките, се оддржа презентацијата и практична апликација на Микроцемент системите, вклучувајќи и апликација на  DEC 428 Акрилен абриб како и  поликолорите STATUS ECO и PRIMO ECO.

Настанот се комплетираше со посета на густото зеленило на реката Ардас, каде што, додека се ручаше беа поделени сувенири на сите гости.

orestiada_training_skp_2016_0 orestiada_training_skp_2016-11 orestiada_training_skp_2016-3 orestiada_training_skp_2016-4 orestiada_training_skp_2016 orestiada_training_skp_2016-2 orestiada_training_skp_2016-5 orestiada_training_skp_2016-6orestiada_training_skp_2016-7 orestiada_training_skp_2016-8 orestiada_training_skp_2016-9 orestiada_training_skp_2016-10