Лепила за плочки & фуги

FMF 160 LUX

Порцеланска фуга

Боја: види каталог

Пакување: 5 kg

Потрошувачка: 0,2 - 2 kg / m2 (во зависност од големината на плочата и поврзувањето)

Зголемување
Лепила за плочки & фуги

FMF 160 LUX

Порцеланска фуга

Боја: види каталог

Пакување: 5 kg

Потрошувачка: 0,2 - 2 kg / m2 (во зависност од големината на плочата и поврзувањето)

Опис

Фуга со карактеристична хроматска хомогеност, стабилност и висока механичка сила. Таа овозможува запечатување, постигнувајќи одлични водоотпорни својства и антигабична заштита. Го спречува растот на микроорганизми и формирање на габи и дамки на сол на
нејзината површина. FMF 160 LUX е една фуга за брзо поставување и е класифицирана како тип CG2 во согласност со EN 13888.

Пријава полиња

  • Соодветна за фугирање на керамички плочки, мермери и гранити на ѕидни и подни примени. За надворешна и внатрешна употреба. Има одлична обработливост. Се нанесува на дебелина 1-8mm. Им дава на површините мазен финален резултат. Достапна во 17 бои.