Internal Surface painting

from 1

Ολοκληρώμενο Σύστημα Κάλυψης Γυψοσανίδων

Ολοκληρωμένο σύστημα κάλυψης γυψοσανίδων για τέλειο αποτέλεσμα!

Η THRAKON έχει αναπτύξει το πιο ολοκληρωμένο σύστημα για την κάλυψη της γυψοσανίδας, με σκοπό να πετύχετε άριστο αποτέλεσμα με διάρκεια στον χρόνο.

Το σύστημα αποτελείται από:

– DEC 458 GYPSUM FILLER – Στόκος αρμολόγησης γυψοσανίδας
– DEC 470 – Λεπτόκοκκος στόκος σπατουλαρίσματος
– STATUS Αστάρι Γυψοσανίδας
– STATUS ECO MAT – Οικολογικό πλαστικό χρώμα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Η εφαρμογή είναι κατάλληλη για κάθε είδους ξύλινη επιφάνεια σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Αφού την εφαρμόσετε, η επιφάνεια θα ξεχωρίζει για τη μεγάλη αντοχή και τη γυαλάδα της.

ΒΗΜΑΤΑ

Βήμα 1

Για να εξασφαλίσετε τη σωστή πρόσφυση του βερνικιού πρέπει το ξύλο να είναι καθαρό από σκόνη, λάδια και ρετσίνια και να έχει λειανθεί με κατάλληλο γυαλόχαρτο.

Σε καινούργιες, άβαφες επιφάνειες εφαρμόστε πρώτα ένα χέρι Status Basewood για να προστατέψετε τα ξύλα από μύκητες και σαράκι.

Στη συνέχεια τρίψτε ελαφριά και εφαρμόστε 1-2 χέρια STATUS WOOD CLASSIC.

Σε παλαιά ξύλα, εάν το βερνίκι είναι σε κακή κατάσταση το αφαιρούμε τελείως με διαβρωτικό REMOVER και μετά πλένουμε το ξύλο με Διαλυτικό Νίτρου LS-735. Έπειτα εφαρμόζουμε 1-2 χέρια STATUS WOOD CLASSIC.

Για τη συντήρηση-ανανέωση επιφανειών ήδη βαμμένων με βερνίκι, τρίψτε απαλά και εφαρμόστε ένα χέρι STATUS WOOD CLASSIC.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά μετά την αραίωση για να ομογενοποιηθεί πλήρως το προϊόν. Η υγρασία του ξύλου θα πρέπει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Βήμα 3

Τρίψτε πολύ απαλά με ένα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο και ξεσκονίστε καλά πριν από κάθε στρώση. Εάν χρησιμοποιείτε πινέλο, δουλέψτε το κατά προτίμηση παράλληλα με τα νερά του ξύλου.

Βήμα 4

Μη σταματάτε το βάψιμο στη μέση μιας επιφάνειας με σκοπό να συνεχίσετε αργότερα. Προτιμήστε να την ολοκληρώσετε χωρίς διαλείμματα. Πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε στρώση (χέρι) έγχρωμου STATUS WOOD CLASSIC σκουραίνει την τελική απόχρωση.

Βήμα 5

Αφήστε να στεγνώσει για 5-6 ώρες τόσο ώστε να μην λερώνει στην αφή.

Βήμα 6

Ξανά βάψτε μετά από 24 ώρες. Οι χρόνοι στεγνώματος αναφέρονται σε κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος (25ºC & 60% υγρασία). Τυχόν διαφορές στη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος μπορούν να μεταβάλλουν τους παραπάνω χρόνους.

Products used : Προστασία Ξύλου

Σπατουλάρισμα επιφανειών: πλεονεκτήματα και εφαρμογή

Ποιό είναι το ζητούμενο;

Yπάρχουν περιπτώσεις όπου θέλουμε να ανακαινίσουμε ένα χώρο και  να φρεσκάρουμε το βάψιμο. Πριν από το βάψιμο είναι απαραίτητο ένα καλό σπατουλάρισμα.

Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Σε αυτές τις εφαρμογές η THRAKON προτείνει την εφαρμογή του DEC 470 λεπτόκοκκου στόκου σπατουλαρίσματος για εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Ιδιαίτερα λεία τελική επιφάνεια – Καθαρίζεται εύκολα

Προϊόντα που χρησιμοποιούμε

DEC 470
GLX 292 FLEX PRIM
STATUS ECO

Βήματα

spatoularisma-epifanion.1 spatoularisma-epifanion.2

BHMA 1: Kαθαρίζουμε καλά την επιφάνεια από σκόνες και σαθρά με τη χρήση μεταλλικής βούρτσας

BHMA 2: Προετοιμάζουμε το μείγμα μας, αδειάζοντας σε ένα καθαρό δοχείο την ποσότητα DEC 470 που χρειαζόμαστε και προσθέτουμε σταδιακά νερό

spatoularisma-epifanion.3 spatoularisma-epifanion.4

BHMA 3: Εφαρμόζουμε το DEC 470, σε δύο στρώσεις

BHMA 4: Μετά από 10-12 ώρες, τρίβουμε την επιφάνεια, προκειμένου να την λειάνουμε

spatoularisma-epifanion.5 spatoularisma-epifanion.6

BHMA 5: Κατόπιν ασταρώνουμε την επιφάνεια με το αστάρι υψηλής διείσδυσης, GLX 292 FLEX PRIM

BHMA 6: Τέλος, εφαρμόζουμε δύο στρώσεις απο το STATUS ECO, ένα οικολογικό προϊόν, το οποίο έχει μεγάλη καλυπτικότητα και πλένεται εύκολα

Products used : ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΑ

Πλαστικά χρώματα

Ποιό είναι το ζητούμενο;

Επιθυμούμε να διακοσμήσουμε εσωτερικές επιφάνειες κτιρίων δίνοντας αποχρώσεις της επιλογής μας.

Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Η διακόσμηση θα γίνει με την εφαρμογή του υψηλής ποιότητας ακρυλικού χρώματος της THRAKON, STATUS LUXURIOUS το οποίο θα προσδώσει άριστες τελικές επιφάνειες σε διαφορετικές αποχρώσεις. Το STATUS LUXURIOUS αποτελείται από υψηλής ποιότητας ακρυλικά γαλακτώματα και προορίζεται για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Έχει εξαιρετική καλυπτικότητα και διαπερατότητα και είναι άοσμο ανθεκτικό σε στεγνό καθάρισμα.

Προϊόντα που χρησιμοποιούμε

STATUS DUR ΝΕΡΟΥ

GLX 292

DEC 470

STATUS LUXURIOUS

Βήματα

Εξασφαλίζουμε λείες τελικές επιφάνειες, καθαρές και χωρίς εξογκώματα. Μεγάλες ανομοιομορφίες αλλά και ρωγμές στο υπόστρωμα πρέπει να επισκευαστούν.

Σοβατίζουμε απαραίτητα τις επιφάνειες των δομικών στοιχείων με το Σύστημα 3 Στρώσεων (πεταχτό – βασικό – τελικό) ή Σύστημα 2 Στρώσεων (πεταχτό-σοβάς 1 στρώσης) της THRAKON και τις αφήνουμε να ξηραθούν πλήρως. Τέλος επισκευάζουμε τυχόν ατέλειες.

Εάν είναι επιθυμητή μία ιδιαίτερα λεία επιφάνεια το επίχρισμα στοκάρεται με το ρητινούχο στόκο DEC 470.

Το STATUS LUXURIOUS προετοιμάζεται με προσθήκη 15-20% του νερού, με καλή ανάμειξη και πλήρη ομογενοποίηση. Η επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί το προϊόν πρέπει να είναι ανθεκτική, καθαρή, στεγνή και να έχει εμποτιστεί με το αστάρι GLX 292 FLEX PRIM ή το STATUS DUR ΝΕΡΟΥ. Το προϊόν εφαρμόζεται με ρολό, σε δύο στρώσεις. Η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται μετά από την πλήρη ξήρανση της πρώτης στρώσης.

Products used : ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

from 1