Εξωτερική επιφάνεια

Χρώματα με εξαιρετική καλυπτικότητα και εργασιμότητα για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους

από 1

Ολοκληρώμενο Σύστημα Κάλυψης Γυψοσανίδων

Ολοκληρωμένο σύστημα κάλυψης γυψοσανίδων για τέλειο αποτέλεσμα!

Η THRAKON έχει αναπτύξει το πιο ολοκληρωμένο σύστημα για την κάλυψη της γυψοσανίδας, με σκοπό να πετύχετε άριστο αποτέλεσμα με διάρκεια στον χρόνο.

Το σύστημα αποτελείται από:

– DEC 458 GYPSUM FILLER – Στόκος αρμολόγησης γυψοσανίδας
– DEC 470 – Λεπτόκοκκος στόκος σπατουλαρίσματος
– STATUS Αστάρι Γυψοσανίδας
– STATUS ECO MAT – Οικολογικό πλαστικό χρώμα

Βαφή σκαφών

Για να βάψετε  παλαιές βαμμένες επιφάνειες:

Πλένετε την επιφάνεια με νερό, την γυαλοχαρτάρετε, την καθαρίζετε καλά από τη σκόνη και εφαρμόζετε ένα χέρι CARMYSAIL PRIMER. Μετά τρίψτε την επιφάνεια ελαφρώς με γυαλόχαρτο και καθαρίστε. Περάστε 2 – 3 χέρια CARMYSAIL μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για νέες επιφάνειες:

Η διαδικασία βαφής ποικίλει ανάλογα με  το υλικό:

Για σίδηρο και χάλυβα:

Καθαρίστε τις επιφάνειες με αμμοβολή, λειαντικό δίσκο, ή απολίπανση χρησιμοποιώντας  διαλυτικό LS – 735 και περάστε CARMYSAIL PRIMER (2 – 3 χέρια). Στη συνέχεια γυαλοχαρτάρετε ελαφρώς, σκουπίστε και εφαρμόστε  το CARMYSAIL.

Για αλουμίνιο:

Απολιπάνετε τις επιφάνειες με διαλυτκό  LS – 735, τρίψτε ελαφρά τις επιφάνειες  και περάστε CARMYSAIL PRIMER (1 – 2 χέρια) και  εφαρμόστε το CARMYSAIL.

Για ξύλο και κόντρα πλακέ:

Γυαλοχαρτάρετε  ελαφρώς, σκουπίστε,περάστε STATUS EXPERT EXTRADUR 1101, τρίψτε και εφαρμόστε  CARMYSAIL PRIMER (1 – 2 χέρια) και περάστε  CARMYSAIL

Για φάιμπερ γκλας (fiber glass):

Kαθαρίστε από λάδια και σκόνες την επιφάνεια, αγριέψτε με ελαφρό γυαλοχαρτάρισμα και περάστε  CARMYSAIL PRIMER (1 – 2 χέρια) και τελειώστε με CARMYSAIL. Όπου χρειάζονται στοκαρίσματα συνιστάται ο εποξειδικός στόκος CARMYPOX EG – 10.

Σε 2 μέρη συστατικό Α προσθέτουμε 1 μέρος κατ’ όγκον  συστατικό Β (καταλύτης) και αναμειγνύουμε προσεκτικά. Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση. Καλό είναι να μην αναμειγνύουμε ποσότητες μεγαλύτερες  από αυτές που θα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο χρόνο ζωής του μείγματος.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν : Ειδικά Προϊόντα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Η εφαρμογή είναι κατάλληλη για κάθε είδους ξύλινη επιφάνεια σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Αφού την εφαρμόσετε, η επιφάνεια θα ξεχωρίζει για τη μεγάλη αντοχή και τη γυαλάδα της.

ΒΗΜΑΤΑ

Βήμα 1

Για να εξασφαλίσετε τη σωστή πρόσφυση του βερνικιού πρέπει το ξύλο να είναι καθαρό από σκόνη, λάδια και ρετσίνια και να έχει λειανθεί με κατάλληλο γυαλόχαρτο.

Σε καινούργιες, άβαφες επιφάνειες εφαρμόστε πρώτα ένα χέρι Status Basewood για να προστατέψετε τα ξύλα από μύκητες και σαράκι.

Στη συνέχεια τρίψτε ελαφριά και εφαρμόστε 1-2 χέρια STATUS WOOD CLASSIC.

Σε παλαιά ξύλα, εάν το βερνίκι είναι σε κακή κατάσταση το αφαιρούμε τελείως με διαβρωτικό REMOVER και μετά πλένουμε το ξύλο με Διαλυτικό Νίτρου LS-735. Έπειτα εφαρμόζουμε 1-2 χέρια STATUS WOOD CLASSIC.

Για τη συντήρηση-ανανέωση επιφανειών ήδη βαμμένων με βερνίκι, τρίψτε απαλά και εφαρμόστε ένα χέρι STATUS WOOD CLASSIC.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά μετά την αραίωση για να ομογενοποιηθεί πλήρως το προϊόν. Η υγρασία του ξύλου θα πρέπει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Βήμα 3

Τρίψτε πολύ απαλά με ένα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο και ξεσκονίστε καλά πριν από κάθε στρώση. Εάν χρησιμοποιείτε πινέλο, δουλέψτε το κατά προτίμηση παράλληλα με τα νερά του ξύλου.

Βήμα 4

Μη σταματάτε το βάψιμο στη μέση μιας επιφάνειας με σκοπό να συνεχίσετε αργότερα. Προτιμήστε να την ολοκληρώσετε χωρίς διαλείμματα. Πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε στρώση (χέρι) έγχρωμου STATUS WOOD CLASSIC σκουραίνει την τελική απόχρωση.

Βήμα 5

Αφήστε να στεγνώσει για 5-6 ώρες τόσο ώστε να μην λερώνει στην αφή.

Βήμα 6

Ξανά βάψτε μετά από 24 ώρες. Οι χρόνοι στεγνώματος αναφέρονται σε κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος (25ºC & 60% υγρασία). Τυχόν διαφορές στη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος μπορούν να μεταβάλλουν τους παραπάνω χρόνους.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν : Προστασία Ξύλου

Διακόσμηση με ακρυλικά χρώματα σε εξωτερικές επιφάνειες

Ποιό είναι το ζητούμενο;

Επιθυμούμε να διακοσμήσουμε εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων δίνοντας αποχρώσεις της επιλογής μας.

Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Η διακόσμηση θα γίνει με την εφαρμογή των υψηλής ποιότητας ακρυλικών χρωμάτων της THRAKON, STATUS 100% ΑΚΡΥΛΙΚΟ ή PRIMO Ακρυλικό Τσιμεντόχρωμα, τα οποία θα προσδώσουν άριστες τελικές επιφάνειες σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Το STATUS 100% Ακρυλικό, είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο χρώμα για να αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας, έντονη ηλιακή ακτινοβολία, θαλασσινή αλμύρα, καυσαέρια και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το PRIMO Ακρυλικό Τσιμεντόχρωμα, δουλεύεται εύκολα, στεγνώνει γρήγορα, έχει μεγάλη καλυπτικότητα και είναι ιδανική λύση για επιφάνειες όπως οι τοίχοι, σοβάδες, τσιμέντα, ενώ είναι κατάλληλο για την προστασία του σκυροδέματος και για χρωματισμό επιφανειών εμφανούς μπετόν.

Προϊόντα που χρησιμοποιούμε

STATUS DUR ΔΙΑΛΥΤΟΥ

DEC 480

STATUS 100% Ακρυλικό

PRIMO Ακρυλικό Τσιμεντόχρωμα

Βήματα

Εξασφαλίζουμε λείες τελικές επιφάνειες, καθαρές και χωρίς εξογκώματα. Μεγάλες ανομοιομορφίες αλλά και ρωγμές στο υπόστρωμα πρέπει να επισκευαστούν.

Σοβατίζουμε απαραίτητα τις επιφάνειες των δομικών στοιχείων με το Σύστημα 3 Στρώσεων (πεταχτό – βασικό – τελικό) ή Σύστημα 2 Στρώσεων (πεταχτό-σοβάς 1 στρώσης) της THRAKON και τις αφήνουμε να ξηραθούν πλήρως. Τέλος επισκευάζουμε τυχόν ατέλειες.

Εάν είναι επιθυμητή μία ιδιαίτερα λεία επιφάνεια το επίχρισμα στοκάρεται με το ρητινούχο στόκο DEC 480.

Πριν την εφαρμογή οι επιφάνειες θα πρέπει να ασταρωθούν με το ακρυλικό αστάρι STATUS DUR Διαλύτου. Όλα τα χρώματα προτείνεται να εφαρμόζονται σε δύο στρώσεις. H πρώτη στρώση αραιώνεται με 10-15% νερό. Η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται αδιάλυτη μετά από την πλήρη ξήρανση της πρώτης.

Για τη βαφή επιφανειών σκυροδέματος εφαρμόζουμε το PRIMO Ακρυλικό Τσιμεντόχρωμα. Για πολύ ξηρές και απορροφητικές επιφάνειες είναι αναγκαίο να προηγηθεί εφαρμογή με STATUS DUR Διαλύτου. Σε στεγνή επιφάνεια (το νωρίτερο μετά από 12 ώρες), εφαρμόζεται η πρώτη στρώση του PRIMO Ακρυλικό Τσιμεντόχρωμα αραιωμένο με 5% νερό. Μετά την πλήρη ξήρανση της πρώτης στρώσης, εφαρμόζεται η δεύτερη. Σε υψηλής ποιότητας και μικρής απορροφητικότητας επιφάνειες, είναι συνήθως αρκετό η εφαρμογή μιας μόνο στρώσης.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν : ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

από 1