Επιχρίσματα
THRAKON

Προϊόντα μαρμάρου
& χαλαζιακής άμμου

Εξαιρετική εργασιμότητα
Άριστο φινίρισμα

ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

+

Η THRAKON με την δημιουργία μιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας, πρωτοστατεί στον τομέα και τροφοδοτεί την αγορά με μια σειρά ετοίμων σοβάδων (ενός χεριού και τριών χεριών) που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών κανονισμών και διασφαλίζουν στον καταναλωτή το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι πρώτες ύλες με τις οποίες παράγονται οι σοβάδες, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να παραχθούν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Από την ποιότητα των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτώνται η αντοχή του σοβά, η διάρκεια στον χρόνο, η στεγανότητα και υφή των τελικών επιφανειών και κυρίως η αποφυγή σκασιμάτων.

Η THRAKON για την παραγωγή των σοβάδων, χρησιμοποιεί πυριτική άμμο, με υψηλά ποσοστά χαλαζία, η οποία προέρχεται από τον ποταμό Άρδα του νομού Έβρου. Τα πλεονεκτήματα της πυριτικής - χαλαζιακής άμμου που χρησιμοποιεί η THRAKON έναντι της άμμου ασβεστολιθικής προέλευσης είναι τα εξής:

Η μεγάλη αντοχή εξαιτίας της τραχιάς τελικής επιφάνειας για ισχυρότερη πρόσφυση των επικείμενων στρώσεων σοβά, η πολύ καλή εργασιμότητα, η γρήγορη εφαρμογή εφόσον στέκεται στην επιφάνεια του δομικού στοιχείου χωρίς να ρέει και το άριστο φινίρισμα των τελικών επιφανειών που τις αφήνει να «αναπνέουν», που οφείλονται στην γεωμετρία του κόκκου. Επιπλέον, οι σοβάδες με πυριτική άμμο αντλούνται εύκολα από τις μηχανές χωρίς να δημιουργούν μεγάλες φθορές στα λάστιχα. Η απουσία πεπάλης από την πυριτική άμμο και η μικρή απορρόφηση σε νερό βοηθούν σημαντικά τον περιορισμό των ρηγματώσεων του σοβά μετά την σκλήρυνση.

Η εταιρεία, με γνώμονα την βέλτιστη ποιότητα και με σεβασμό στο περιβάλλον, επιλέγει μόνη της τις περιοχές και κάνει την αμμοληψία. Έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στο εργοστάσιο μια ανεξάρτητη μονάδα που επεξεργάζεται την παραλαμβανόμενη πυριτική άμμο. Βέβαια για τους πελάτες που το επιθυμούν, η THRAKON παράγει και προϊόντα σοβά με βάση ασβεστολιθικά αδρανή (λευκό μάρμαρο). Παραλαμβάνει το μάρμαρο, το σπάει η ίδια και στη συνέχεια το επεξεργάζεται στην ίδια μονάδα, ώστε να εξασφαλίζει και σε αυτή την περίπτωση την απαραίτητη ποιότητα για τα προϊόντα της.

Τσιμεντοειδείς Σοβάδες

Προϊόντα και συστήματα σοβάδων τσιμεντοειδούς βάσεως

Γυψοσοβάδες

Προϊόντα με βάση τον γύψο για διάφορες εφαρμογές

Κονιάματα Τοιχοποιίας

Κονιάματα για το κτίσιμο οποιαδήποτε τοιχοποιίας (πχ τούβλο, YTONG)

Χαλαζιακή Άμμος

Χαλαζιάκη άμμος, διαβαθμισμένη για διάφορες εφαρμογές

Αστάρια Και Πρόσμικτα

Ολοκληρωμένη γκάμα από αστάρια προετοιμασίας υποστρώματος αλλά και πρόσμικτα

Βοηθητικά Υλικά

Συμπληρωματικά προϊόντα και παρελκόμενα για τη σωστή εφαρμογή των επιχρισμάτων