Πλακόστρωση σε κουζίνα

Ποιό είναι το ζητούμενο;

Η πλακόστρωση στην κουζίνα παρουσιάζει αυξημένες απαιτήσεις τοπικά, κυρίως στα σημεία που βρίσκονται πίσω, πάνω και περιμετρικά του πάγκου της κουζίνας αλλά και του απορροφητήρα, διότι εκεί υφίσταται υψηλές θερμικές και χημικές καταπονήσεις καθώς και υδρατμοί υψηλής θερμοκρασίας. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να αντέχουν στη συχνή εφαρμογή των απορρυπαντικών και να εξαλείφουν τον κίνδυνο της εισχώρησης νερού και υδρατμών πίσω από τα πλακάκια.

Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Ιδανική λύση αποτελούν οι κόλλες με αυξημένη ελαστικότητα όπως η VKW 129 και οι υδαταπωθητικοί αρμόστοκοι FMF 150 και FMF 160 LUX. Επίσης συστήνεται και η στεγάνωση των σημείων με αυξημένη υγρασία (πριν την πλακόστρωση) με το στεγανωτικό σύστημα της ακρυλικής επαλειφόμενης μεμβράνης DSF 300 FLEX HYDROSTOP.

Προϊόντα που χρησιμοποιούμε

VKW 129

VKW 142 ACRYL

FMF 150

FMF 160 LUX

GLX 292

Τσιμεντοειδή Δάπεδα THRAKON (NSD 600, NSD 620)

Σύστημα σοβατίσματος THRAKON (NHP 250, NHP 255)

DSF 300

KF 12/7 – F 12/7

ANTI-MOULD

Βήματα

  1. Για την προετοιμασία του υπόβαθρου και την εφαρμογή της κόλλας δείτε τις Γενικές Οδηγίες για Κόλλες
  2. Στην περίπτωση που απαιτείται γέμισμα και αλφάδιασμα του δαπέδου αυτό μπορεί να γίνει με τα Τσιμεντοειδή Δάπεδα της THRAKON
  3. Εάν απαιτηθεί γέμισμα και αλφάδιασμα της τοιχοποιίας μπορεί να εφαρμοστεί κάποιο από τα Συστήματα Σοβατίσματος της THRAKON
  4. Πριν την συγκόλληση των πλακιδίων στεγανώνουμε τις επιφάνειες με   τη χρήση της ακρυλικής επαλειφόμενης μεμβράνης DSF 300 FLEX HYDROSTOP
  5. Για την αρμολόγηση χρησιμοποιούνται οι αρμόστοκοι της THRAKON. Η αρμολόγηση στο δάπεδο και η βατότητα επιτρέπονται μετά από 24 ώρες, ενώ η αρμολόγηση στον τοίχο επιτρέπεται μετά από 12 ώρες

Σημεία της εφαρμογής που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής:

Για τη συγκόλληση πλακιδίων πάνω στον πάγκο της κουζίνας η εφαρμογή συστήνεται να γίνει είτε με την τσιμεντοειδή κόλλα υψηλής ελαστικότητας VKW 129 είτε με την ακρυλική κόλλα VKW 142 ACRYL. Αντίστοιχα η αρμολόγηση του πάγκου συστήνεται να πραγματοποιηθεί με τον εποξειδικό αρμόστοκο FMF 155 ο οποίος είναι απρόσβλητος από τα χημικά, τα οξέα και τα καθαριστικά.

Στην επιφάνεια επαφής του πάγκου με τον τοίχο που επενδύεται με πλακάκια: Κατά την τοποθέτηση του πάγκου φροντίζουμε ώστε το πλακάκι να μην εφάπτεται στην επιφάνεια του πάγκου και να έχει περιθώριο από αυτό 5mm σε περιπτώσεις που ο πάγκος ακουμπά στο σοβά του τοίχου).

Η κόλλα δεν πρέπει να έρχεται στην επαφή με την επιφάνεια του πάγκου αλλά να τελειώνει στην κατώτερη επιφάνεια του πλακιδίου. Αυτό γίνεται διότι ο πάγκος της κουζίνας υφίσταται υψηλές θερμικές και χημικές καταπονήσεις και είναι καλό στην κατώτερη επιφάνεια του πλακιδίου να δημιουργήσουμε μια μορφή αρμού διαστολής με χρήση της αντιμουχλικής σιλικόνη ANTI-MOULD. Αισθητικά δεν υπάρχει πρόβλημα διότι το όποιο κενό καλύπτεται από ειδικά αρμοκάλυπτρα από PVC που εμποδίζουν την εισροή νερού και συμβαδίζουν με το χρώμα και την αισθητική του πάγκου.

Στα σοβατεπί πίσω από το χώρο του πάγκου της κουζίνας και γενικότερα περιμετρικά της κουζίνας η επιφάνεια του σοβατεπί πρέπει να είναι προέκταση του σοβά (επιτυγχάνεται με λοξό σπατουλάρισμα) ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη υγιεινή του χώρου.

Προϊοντικές Κατηγορίες : ΚΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΙ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν: