Γιγαντιαία ελληνική σημαία 375m2 στην Κάλυμνο με χρώματα THRAKON

Η THRAKON, η επιχείρηση Ανατολίτη και πολλοί εθελοντές δημιούργησαν την πιο όμορφη, γιγαντιαία Ελληνική σημαία  375m2  στην Κάλυμνο.

Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα των αδελφών Αμπελά, όπου θέλησαν να δημιουργήσουν μια τεράστια Ελληνική σημαία, η οποία θα φαίνεται σε όλο το νησί. Η THRAKON με χαρά ανταποκρίθηκε σε αυτή την ιδέα και ως χορηγός στην ενέργεια έδωσε δωρεάν τα χρώματα για τη δημιουργία της σημαίας. Αξιοσημείωτη επίσης, είναι η χορηγία και η εθελοντική προσπάθεια της επιχείρησης Ανατολίτη, που τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του συμμετείχαν στην ιδέα και την υλοποίηση της σημαίας.

Επιπλέον, πάνω από 20 άτομα, ελαιοχρωματιστές, συνεργεία και έμποροι του νησιού, έδωσαν το παρών και συνεργάστηκαν για να τελειοποιηθεί η πανέμορφη Ελληνική σημαία.

Η γιγαντιαία Ελληνική σημαία σχεδιάστηκε σε χώρο 375 τ.μ. (15Χ25), στα βόρεια υψώματα της Πόθιας Καλύμνου, στο Μαυροβούνι, ακριβώς κάτω από το Εκκλησάκι της Ανάστασης και του Σταυρού. Στο σημείο αυτό κατά το παρελθόν είχε γίνει μία σημαία μικρών διαστάσεων,αλλά λόγω της πολυκαιρίας είχε υποστεί φθορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κάλυμνο, υπάρχει η σκέψη για συνέχιση του εγχειρήματος, με την εγκατάσταση προβολέων για τον φωτισμό της σημαίας τις νυκτερινές ώρες.

Απολαύστε μερικές φωτογραφίες από την Κάλυμνο και ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το kalymnos-news.gr.